Цукровий буряк

Цукрові буряки – одна з важливих культур, що вирощуються на території України. Насіння можуть проростати при + 5 ° С, але оптимальною вважається температура 13-15 ° С. Сучасні сорти містять 18-20% цукру. На цукристість, урожайність рослин погано впливає недостатня кількість світла.

Вибір сортів (гібридів)

Селекціонери добре попрацювали над кількістю гібридів цукрових буряків. Кожен сільгоспвиробник повинен поставитися до вибору посівного матеріалу з великою відповідальністю. При покупці сортів дивіться на наступні характеристики:

  • потенціал врожайності;
  • відсоток цукристості буряка;
  • тип гібрида;
  • стійкість до захворювань;
  • крайні строки збирання;
  • врожайність в посушливих умовах.

Має значення і стійкість до гнилей, ризоманії. Є гібриди цукрових буряків, які здатні навіть на тлі хвороб формувати високий урожай.

Один з параметрів – технологічні характеристики коренеплоду. Саме форма коренеплоду цукрових буряків впливає на показник забрудненості, легкість збору врожаю.

Серед гібридів зарубіжної, вітчизняної селекцій віддавайте перевагу тій продукції, яка адаптована під кліматичні особливості вашого регіону. Тоді урожай цукрових буряків приємно здивує, а плоди будуть мати високий рівень цукристості.

Відмінності цукрових буряків

Найважливіша відмінність – високий вміст цукру. У гібридах цукрових концентрація сахарози становить 18-20%, в кормових сортах показник значно нижче.

Є відмінності за формою плодів, цукрові мають подовжену форму. Довжина коренів цукрових гібридів доходить до 3-х метрів, що дозволяє отримувати вологу з нижніх шарів грунту. Це підвищує посухостійкість рослин.

У солодких коренеплодах є не тільки сахароза, але і галактоза, глюкоза, інші вуглеводи. У кормових плодах (як і в бадиллі) міститься багато протеїнів.

Оцініть якість продукції
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 оценок, среднее: 4,75 из 5)
Loading...