м. Київ,

вул. Дегтярівська, 53 А

пн-пт: 08:00-20:00,

сб: 09:00-18:00

Навіщо застосовувати десикацію

Навіщо застосовувати десикацію

В сучасних умовах мабуть жоден український сільгоспвиробник не обходиться без застосування агрохімії. Агрохімікати захищають рослини від небезпечних хвороб, шкідників та бур’янів. Від них значною мірою залежить кількість та якісь урожаю.

Крім звичних пестицидів: гербіцидів, інсектицидів та фунгіцидів, останнім часом часто застосовують десиканти. Десиканти відносяться до різновиду гербіцидів, які полегшують сам процес збирання урожаю, прискорюють дозрівання рослин, а завдяки цьому підвищується урожайність культур.

Для чого потрібна десикація? Наведемо декілька основних причин доцільності її проведення:

  1. При вологій та хододній погоді
  2. Велика забур’яненість полів
  3. Нерівномірне дозрівання посівів
  4. При сильному заражені хворобами культурних рослин

Часто на період збирання урожаю спостерігається випадання опадів, що значно ускладнює процес збирання. За таких умов доцільно проводити обробку десикантами на основі гліфосату або диквату, які підсушують рослину та сприяють рівномірному дозріванню та ефективнішому збиранню урожаю. Зазвичай проводять десикацію за 7-10 днів до збирання урожаю, але повна десикація культури відбувається протягом 10-14 днів після обробки, в залежності від погодних умов. В свою чергу, опади можуть вплинути на дію самих десикантів в перші 6 годин після внесення препарату, тому краще не проводити обробку якщо очікується дощ.

Десиканти найчастіше використовують в посівах зернових, соняшника, гречки, сої, картоплі, гороху, люцерни та інших сільськогосподарських культур. Проведення десикації цих рослин дозволяє вчасно та швидко зібрати урожай та зменшити втрати, внаслідок осипання зерна. Обприскування рекомендують проводити у ранковий або вечірний час за відсутності вітру. Десикацію проводять як за допомогою обприскувачів (тракторних), так і з допомогою авіації. Важливо повністю змочити рослини робочим розчином, щоб забезпечити рівномірне підсушування рослин. Задяки десикації зменшується забур’яненість посівів в полі, а це в свою чергу створює сприятливі умови для висіву наступних культур. Також важливо зазначити, що десикація підвищує якість зерна, збільшується олійність зерна та вміст клейковини. Завдяки цьому класність продукції піднімається.

Ще однією особливістю виступає те, що десиканти знищують тканини рослин, де можуть розвиваються хвороби, тому при застосуванні десикантів швидко зупиняється розвиток та поширення хвороб, таких як фітофтороз на картоплі та біла гниль на соняшнику.

Слід зазначити, що на ефективність обробки також впливає і вибір самого препарату. Зараз на ринку представлений шикорий вибір десикантів з різною ціновою політикою. Краще надавати перевагу уже перевіреним постачальникам та сертифікованим товарам. Десикація вимагає додаткових фінансових затрат. Проте з економічної точки зору десикація вигідна, оскільки затрати на саму десикацію повністю окупаються, а також гарантує якісне збирання урожаю. Краще заплатити за саму десикацію, ніж потім витрачати кошти на досушування зерна. Купити десиканти на основі диквату або гліфосату Ви можете в нашому інтернет-магазині Яблуком за доступними цінами. Хорошого урожаю!

Рейтинг статті
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...